Tech Barcelona i el Tribunal Arbitral de Barcelona col·laboren per promoure la resolució de conflictes a l’àmbit de l’emprenedoria

Tech Barcelona i el Tribunal Arbitral de Barcelona col·laboren per promoure la resolució de conflictes a l’àmbit de l’emprenedoria

TechBarcelona i TAB

El Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) i Tech Barcelona, ​​associació privada que vertebra i impulsa l’ecosistema digital i tecnològic de la ciutat, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de conscienciar els avantatges i promocionar l’ús de la via arbitral per la resolució de conflictes legals a l’àmbit de l’emprenedoria.

Juli de Miquel i Antoni Bosch, President i Vocal del TAB, el CEO de Tech Barcelona, ​​Miquel Martí, i el secretari de la junta de Tech Barcelona i soci de DWF-RCD, Ignasi Costas, han assenyalat a la signatura del conveni la importància que l’arbitratge es consolidi especialment a l’entorn de la inversió tecnològica i del creixement econòmic desenvolupat per les startups. En aquest context, van coincidir que l’arbitratge és una eina àgil, independent i idònia per resoldre disputes legals a l’actual escenari d’alta litigiositat, agreujada per la irrupció de Covid-19.

En aquest sentit, Juli de Miquel ha remarcat: “Aquest conveni és un pas molt important per prestar des del TAB un molt positiu servei a les empreses que formen part de Tech Barcelona, ​​perquè els possibles conflictes es resolguin sense perjudicar els objectius de les empreses, ja es tracti de col·laboradors o inversors”.

Miquel Martí ha afegit: “La resolució de conflictes és un aspecte central de les relacions empresarials. Amb aquest acord tenim un doble objectiu, per una banda, dotar l’ecosistema tecnològic de Barcelona d’un instrument d’arbitratge ràpid, confidencial i independent que compta amb la col·laboració d’experts sectorials, i de l’altra convertir Barcelona en la referència a l’arbitratge de conflictes entre empreses tech a Europa.

Per la seva banda, Ignasi Costas ha assenyalat que l’arbitratge és “especialment idoni per a les startups, que requereixen una resolució àgil dels potencials conflictes i en què a més es garanteix que un expert altament especialitzat mitjana en la resolució”.

Sobre Tech Barcelona

Tech Barcelona és l’associació independent i sense ànim de lucre que treballa per consolidar Barcelona com a hub tecnològic i digital de referència internacional. Creada el 2013, representa més de 1.000 socis –emprenedors, fundadors, executius o inversors– de més de 1.200 companyies, i compta amb més de 70 empreses partners, líders en el seu sector, compromeses amb el projecte. Els objectius de l’associació són potenciar el talent, donar suport a l’emprenedoria, atreure inversió i millorar la competitivitat de les empreses. Tech Barcelona s´ha consolidat com l´eix vertebrador de l´ecosistema, amb un programa de connexions i coneixement orientat a promoure el creixement del sector digital i tech i la transformació del model econòmic de la ciutat i del país, en un context de projecció internacional i cuidant l’impacte de la tecnologia a la societat. El model d’ecosistema de Tech Barcelona es desplega amb el projecte Urban Tech Campus: una xarxa d’edificis singulars connectats perquè la innovació i la tecnologia s’integrin a la ciutat, hi involucrin i convisquin amb els ciutadans. La seu principal és el Pier01 a Palau de Mar; el Pier03 a l’edifici Els Porxos d’en Xifré.

A la imatge: Juli de Miquel i Antoni Bosch, President i Vocal del TAB, i Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona