ENCARNA ROCA, MIQUEL SÀMPER I EMMA GUMBERT S’INCORPOREN AL CONSELL ASSESSOR DEL TRIBUNAL ARBITRAL DE BARCELONA

La nova etapa del Tribunal Arbitral de Barcelona (2022‐ 2026) amb la Junta Directiva encapçalada pel nou president, Frederic Munné, s’inicia amb la incorporació de tres destacades personalitats al Consell Assessor de la institució. Els juristes Encarna Roca, Miquel Sàmper i Emma Gumbert completaran l’òrgan consultiu del TAB juntament amb Jordi Gosalves, Anna Gener, Francisco Armas, Helena de Felipe, Núria
Chinchilla i Esther Giménez‐Salinas.

 

Maria Encarnació Roca i Trias (Barcelona, 1944) ha estat magistrada de la Sala Civil del Tribunal Suprem (2005‐2014) i del Tribunal Constitucional (2012‐2021), del que també en va ser vicepresidenta durant cinc anys. Acadèmica, professora universitària i autora de diverses obres sobre dret civil, el 2012 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat de Girona i ha rebut distincions com la Creu de Sant Jordi o a la Gran Creu de l’Orde d’Isabel la Catòlica.

 

 

 

 

Emma Gumbert i Jordan (Girona, 1974) és advocada especialitzada en Dret del Treball i la Seguretat Social, vicepresidenta de la patronal PIMEC, docent, assessora i consellera d’institucions i empreses. També ha estat diputada de la Junta de l’Il∙lustre Col∙legi de l’Advocacia de Barcelona i és membre de l’Asociación Nacional de Laboralistas (ASNALA) i del Foro Español de Laboralistas (FORELAB).

 

 

 

 

 

Miquel Sàmper i Rodríguez (Terrassa, 1966) és advocat i ha estat degà del Col∙legi d’Advocats de Terrassa, president del Consell de l’Advocacia Catalana i adjunt a la presidència del Consejo General de la Abogacía Española. Alhora, va ser també un dels impulsors de la primera Oficina d’Intermediació Hipotecària a nivell estatal. En l’àmbit institucional, ha estat conseller de l’Interior del Govern de la Generalitat i regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa.

 

 

 

 

El president del TAB, Frederic Munné, ha afirmat que “és un orgull que juristes d’aquest prestigi i reputació professional ens acompanyin com a membres del Consell Assessor del TAB en aquesta nova etapa”. Munné ha corroborat que “en aquest mandat, volem potenciar la cultura arbitral i de resolució alternativa de conflictes i estic segur que ho aconseguirem tot comptant amb l’experiència i dedicació de tots els membres del TAB i del seu òrgan assessor”.