II Congrés CIMA: Trenta anys d’arbitratge a Espanya

Els dies 16 i 17 d’octubre de 2019 va tenir lloc a Madrid, el II Congrés CIMA (Congrés de la Cort Civil i Mercantil d’Arbitratge) en commemoració al 30 aniversari de la creació de la Cort.
Aquest esdeveniment va tenir lloc a l’Hotel Wellington (c / Velázquez, 8 – Madrid) i es va celebrar sota l’eslògan “Trenta anys d’arbitratge a Espanya”.

II Congrés CIMA

L’esdeveniment va començar a les 8.30 h el passat dia 16 d’octubre amb la recepció dels assistents i tot seguit, va tenir lloc la presentació del congrés de la mà de Juan Serrada Ferro, President de la Cort Civil i Mercantil d’Arbitratge (CIM), Bernardo M.ª Cremades Sanz-Pastor, Soci Fundador de Cremades i Associats i Àrbitre de CIM, Juan Fernández-Armesto, President del Club Espanyol d’Arbitratge (CEA) i Àrbitre de CIM, José M.ª Alonso Puig, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM), President d’Honor del CEA i Àrbitre de CIM, i José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid.

Posteriorment, el Congrés es va desenvolupar a través de 6 taules de treball:

  • Taula 1: Dimensió constitucional de l’arbitratge. Moderador Pascual Sala Sánchez, Moderador Pascual Sala Sánchez, Expresident del Tribunal Constitucional, del Tribunal Suprem i del Tribunal de Comptes. Soci de Roca Junyent. Àrbitre de CIMA.
  • Taula 2: És necessària una reforma de la Llei d’Arbitratge?. Moderador, José Carlos Fernández Rozas, catedràtic de Dret Internacional Privat. Àrbitre de CIMA.
  • Taula 3: Arbitratge i funció jurisdiccional. Moderador, José Antonio Caínzos Fernández, Advocat de l’Estat. Soci de Clifford Chance. President d’Honor del CEA. Àrbitre de CIMA.
  • Taula 4: Administració de l’arbitratge. Moderador Francisco Ruiz Risueño, Advocat de l’Estat. Secretari i Àrbitre de CIMA.
  • Taula 5: Arbitratge i empresa. Moderador, Urquiola de Palacio del Valle de Lersundi, Sòcia Directora de Palau i Associats. Àrbitre de CIMA.
  • Taula 6: Internacionalització de l’arbitratge. Moderador, Antonio Hierrro Hernández-Mora, advocat de l’Estat. President d’Honor del CEA. Vocal de la Comissió de Govern i Àrbitre de CIMA.

L’acte va concloure amb un sopar de gala el passat dia 16 al Parquet del Palau de la Borsa de Madrid | Plaça de la Lleialtat, 1. 28014 Madrid i un Dinar de comiat Casa Club | C / de la Pineda, 17. 28006 Madrid el dia 17 d’octubre del 2019.