Celebració del 30 aniversari del Tribunal Arbitral de Barcelona

4 nov. 2019 | Esdeveniments, Notícies

La celebració del 30 aniversari de la fundació del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) va tenir lloc el passat 30 d’octubre amb un acte commemoratiu al Col·legi Notarial de Catalunya.

Des de la seva constitució, el Tribunal Arbitral de Barcelona ha administrat els procediments arbitrals que les parts l’han sotmès mitjançant conveni arbitral i s’ha implicat activament en la difusió de la cultura arbitral.

presentación acto celebración 30 aniversario TAB

 

El TAB com a òrgan permanent de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge i institució de referència, compta amb l’aval i suport de diverses Institucions Associades: el Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​el Col·legi Notarial de Catalunya, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, el Deganat Autonòmic dels Registradors Mercantils i de la Propietat de Catalunya, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Institucions Associades del TAB

 

Desenvolupament de l’acte:

– Obertura:

En l’acte, va ser presidit per l’honorable consellera de Justícia Ester Capella i al qual van acudir més de 200 representants del món jurídic i de l’entorn empresarial.

El Sr. Joan Carles Ollé, degà del Col·legi de Notaris de Catalunya, membre fundador del TAB va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants i assistents a l’acte del 30 aniversari del TAB.

Com amfitrió de l’esdeveniment, va afirmar que «l’arbitratge està cridat a tenir un protagonisme cada vegada més important en un futur immediat. I aquí tenim un paper clau a jugar les institucions de l’àmbit jurídic i econòmic, en definitiva, l’arbitratge institucional, com a impulsores i difusors dels avantatges que ofereix un procediment modern i eficaç per resoldre amb agilitat i plena seguretat jurídica els conflictes jurídics de la nostra societat«.

Juli de Miquel, com a president del Tribunal Arbitral de Barcelona, ​​va donar pas a la presentació de l’acte en la celebració del 30 aniversari i va focalitzar la seva intervenció destacant els avantatges de l’arbitratge institucional d’una entitat com aquesta acreditada per la solvència professional dels seus àrbitres, la confidencialitat, independència i transparència en l’elecció dels seus àrbitres així com la resolució dels seus procediments arbitrals.

El nostre president, també va destacar el procés de renovació experimentat en els últims mesos per tal d’agilitzar els procediments i traslladar a la societat, mitjançant un pla de comunicació, els avantatges que ofereix l’arbitratge per a la solució dels conflictes.

Joan Carles Ollé, Ester Capella y Juli de Miquel

 

1. Consell assessor

A continuació, de la mà de la Sra. Esther Giménez-Salinas, va tenir lloc la presentació dels membres del recentment creat Consell Assessor del TAB.

Els membres del Consell Assessor són: Sr. José Maria Gay de Liébana, Sr. Antón Costas, Sra. Helena de Felipe, Sra. Esther Giménez-Salinas, Jordi Gosalves i Sr. Francisco Armes.

Tots ells són persones independents de reconegut prestigi que seran els ambaixadors del TAB que ajudaran a promoure l’arbitratge i els seus avantatges entre les empreses locals i internacionals.

 

2. Lliurament de medalles

Per a finalitzar els actes d’obertura de l’acte, es va realitzar un acte homenatge amb lliurament de medalles a:

  • Sr. Luís Muñoz Sabaté, president del TAB (1989-1993) i (2000-2009)Sr. Luís Muñoz Sabaté, president del TAB (1989-1993) y (2000-2009)
  • Sr. Elías Campo Villegas, vicepresident del TAB (1989-2009)Sr. Elías Campo Villegas, vicepresident del TAB (1989-2009)

– Ponències i debat:

Mercè Pigem, vocal del TAB va ser la moderadora de les ponències que van tenir lloc en el transcurs de l’acte de celebració.

Totes aquestes ponències van ser rebudes pels assistents com a temes d’alt grau d’interès i real coneixement en el món de l’arbitratge. En elles, es van tractar aspectes relacionats amb el Tribunal Constitucional davant l’arbitratge, els principis processals i la seva aplicació a l’arbitratge, la figura de l’àrbitre, l’arbitratge societari i el Tribunal Arbitral de Barcelona.

Les persones convidades com a ponents de l’acte que van realitzar les seves intervencions, van ser:

  • Sr. Pascual Sala
  • Sra. M. Eugènia Alegret
  • Sr. Xavier O’Callaghan
  • Sr. José Fernández Seijo
  • Sr. Francisco Armes

ponències del 30 aniversari del TAB

 

Com comiat i tancament de l’acte del 30 aniversari, es va celebrar un còctel de comiat que va tenir lloc al mateix edifici, i al qual tots els participants i assistents van acudir i van compartir opinions i reflexions obtingudes en relació amb el contingut i desenvolupament de l’acte en qüestió.

CERQUEU

ÚLTIMES NOTÍCIES

Algunes reflexions sobre l’arbitratge institucional

Autor: Frederic Munné Catarina President del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) Advocat i doctor en dret Soci de Dret Privat Publicat per: Revista LA LEY mediació i arbitratge, Nº 17, Octubre - Desembre de 2023, Editorial LA LEY (LINK) Data de publicació: 19/12/2023...

Premi Elías Campo Villegas (Col·legi Notarial de Catalunya)

PREMI ELÍAS CAMPO VILLEGAS Primera edició 2023 El Col·legi Notarial de Catalunya convoca el “Premi Elías Campo Villegas” als millors articles sobre resolució de conflictes.   Elías Campo va ser promotor, fundador i impulsor del Tribunal Arbitral de Barcelona, del...

NOTA DE PREMSA – X Congrés d’Institucions Arbitrals (2023)

NOTA DE PREMSA El X Congrés d’Institucions Arbitrals aborda els reptes de l’arbitratge institucional i la jurisprudència més recent del TSJ en aquest àmbit   L’acte organitzat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Tribunal Arbitral de Barcelona...

X Congrés d’Institucions Arbitrals (2023)

X Congrés d'Institucions Arbitrals (2023)  10 de novembre de 2023. Organitzat per l'ICAB i el TAB   L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) organitzen el X Congrés Institucions Arbitrals, que se celebrarà...

Diploma de Postgrau en Arbitratge Nacional i Internacional dels Negocis (2023)

DIPLOMA DE POSTGRAU EN ARBITRATGE NACIONAL I INTERNACIONAL DELS NEGOCIS (2023)     Inici: 17/10/2023. Organitzat per la UPF-Barcelona School of Management i l'ICAB.  ORGANITZEN: UPF-Barcelona School of Management i ICAB DATES: Del 17 d'octubre 2023 al 10 de...

Fira ADR a l’ICAB (Barcelona, 21 de setembre de 2023)

FIRA ADR A L’ICAB Organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana amb el suport de l’ICAB i del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, 21 de setembre de 2023 9.30 h: Recepció dels participants 10.00 h: Taula...

Un laude arbitral pot ser redactat pel secretari del tribunal?

Autor: Stefan Rating Advocat especialitzat en Dret de la Competència de la UE Doctor en Dret Delegat del TAB a Brussel·les Data: 12/07/2023 Temps de lectura: 4 min. El tribunal suprem (Cour de cassation) de Bèlgica s'ha pronunciat sobre una qüestió molt controvertida...

Cap l’anul·lació parcial de les costes de l’arbitratge?

Autor: Frederic Munné Catarina President del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) Advocat i doctor en dret Soci de Dret Privat Publicat per: Revista LA LEY mediación y arbitraje, Nº 15, Abril de 2023, Editorial LA LEY (LINK) Data: 04/07/2023 Temps de lectura: 20 min....

La protecció de les garanties arbitrals com a dret fonamental

.  Autor: Josep Maria Julià Advocat i àrbitre del TAB Delegat del TAB a Madrid Soci Director de Delegaltessen Data: 19/06/2023 Temps de lectura: 5 min. El Tribunal Constitucional (“TC”) i el Tribunal Europeu de Drets Humans (“TEDH”) han admès que la submissió a...

L’acció d’anul·lació del Laude arbitral vist des de l’advocacia

Autor: David Jurado Árbitro del TAB Vocal de la Comisión de Formación del TAB Abogado en Euroforo Fecha: 12/06/2023 Tiempo de lectura: 16 min. Recientemente tuve la oportunidad de participar en una conferencia organizada por las secciones de derecho procesal y de...