Celebració del 30 aniversari del Tribunal Arbitral de Barcelona

La celebració del 30 aniversari de la fundació del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) va tenir lloc el passat 30 d’octubre amb un acte commemoratiu al Col·legi Notarial de Catalunya.

Des de la seva constitució, el Tribunal Arbitral de Barcelona ha administrat els procediments arbitrals que les parts l’han sotmès mitjançant conveni arbitral i s’ha implicat activament en la difusió de la cultura arbitral.

presentación acto celebración 30 aniversario TAB

 

El TAB com a òrgan permanent de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge i institució de referència, compta amb l’aval i suport de diverses Institucions Associades: el Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​el Col·legi Notarial de Catalunya, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, el Deganat Autonòmic dels Registradors Mercantils i de la Propietat de Catalunya, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Institucions Associades del TAB

 

Desenvolupament de l’acte:

– Obertura:

En l’acte, va ser presidit per l’honorable consellera de Justícia Ester Capella i al qual van acudir més de 200 representants del món jurídic i de l’entorn empresarial.

El Sr. Joan Carles Ollé, degà del Col·legi de Notaris de Catalunya, membre fundador del TAB va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants i assistents a l’acte del 30 aniversari del TAB.

Com amfitrió de l’esdeveniment, va afirmar que «l’arbitratge està cridat a tenir un protagonisme cada vegada més important en un futur immediat. I aquí tenim un paper clau a jugar les institucions de l’àmbit jurídic i econòmic, en definitiva, l’arbitratge institucional, com a impulsores i difusors dels avantatges que ofereix un procediment modern i eficaç per resoldre amb agilitat i plena seguretat jurídica els conflictes jurídics de la nostra societat«.

Juli de Miquel, com a president del Tribunal Arbitral de Barcelona, ​​va donar pas a la presentació de l’acte en la celebració del 30 aniversari i va focalitzar la seva intervenció destacant els avantatges de l’arbitratge institucional d’una entitat com aquesta acreditada per la solvència professional dels seus àrbitres, la confidencialitat, independència i transparència en l’elecció dels seus àrbitres així com la resolució dels seus procediments arbitrals.

El nostre president, també va destacar el procés de renovació experimentat en els últims mesos per tal d’agilitzar els procediments i traslladar a la societat, mitjançant un pla de comunicació, els avantatges que ofereix l’arbitratge per a la solució dels conflictes.

Joan Carles Ollé, Ester Capella y Juli de Miquel

 

1. Consell assessor

A continuació, de la mà de la Sra. Esther Giménez-Salinas, va tenir lloc la presentació dels membres del recentment creat Consell Assessor del TAB.

Els membres del Consell Assessor són: Sr. José Maria Gay de Liébana, Sr. Antón Costas, Sra. Helena de Felipe, Sra. Esther Giménez-Salinas, Jordi Gosalves i Sr. Francisco Armes.

Tots ells són persones independents de reconegut prestigi que seran els ambaixadors del TAB que ajudaran a promoure l’arbitratge i els seus avantatges entre les empreses locals i internacionals.

 

2. Lliurament de medalles

Per a finalitzar els actes d’obertura de l’acte, es va realitzar un acte homenatge amb lliurament de medalles a:

  • Sr. Luís Muñoz Sabaté, president del TAB (1989-1993) i (2000-2009)Sr. Luís Muñoz Sabaté, president del TAB (1989-1993) y (2000-2009)
  • Sr. Elías Campo Villegas, vicepresident del TAB (1989-2009)Sr. Elías Campo Villegas, vicepresident del TAB (1989-2009)

– Ponències i debat:

Mercè Pigem, vocal del TAB va ser la moderadora de les ponències que van tenir lloc en el transcurs de l’acte de celebració.

Totes aquestes ponències van ser rebudes pels assistents com a temes d’alt grau d’interès i real coneixement en el món de l’arbitratge. En elles, es van tractar aspectes relacionats amb el Tribunal Constitucional davant l’arbitratge, els principis processals i la seva aplicació a l’arbitratge, la figura de l’àrbitre, l’arbitratge societari i el Tribunal Arbitral de Barcelona.

Les persones convidades com a ponents de l’acte que van realitzar les seves intervencions, van ser:

  • Sr. Pascual Sala
  • Sra. M. Eugènia Alegret
  • Sr. Xavier O’Callaghan
  • Sr. José Fernández Seijo
  • Sr. Francisco Armes

ponències del 30 aniversari del TAB

 

Com comiat i tancament de l’acte del 30 aniversari, es va celebrar un còctel de comiat que va tenir lloc al mateix edifici, i al qual tots els participants i assistents van acudir i van compartir opinions i reflexions obtingudes en relació amb el contingut i desenvolupament de l’acte en qüestió.

CERQUEU

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Tribunal Arbitral de Barcelona posa en marxa la Comissió de Formació

Avui s'ha celebrat la primera reunió de la Comissió de Formació del Tribunal Arbitral De Barcelona. A més de la sessió constitutiva, s'ha planificat el Treball a fer i s'han aportat noves i bones ideïs per part de tots els assistents. La comissió es reunirà...

ESTADÍSTIQUES TAB 2022: S’han administrat 97 expedients per valor de més de 22,5 milions d’Euros

L'any 2022 el TAB ha administrat 97 expedients per valor de més de 22,5 milions d’euros. Podeu descarregar les Estadístiques 2022 del TAB

Noves tarifes aprovades el 26 d’octubre de 2022 per acord de la Junta Directiva

Annex al Reglament del TAB Cost de l’Arbitratge – Drets d’Administració Coste del Arbitraje – Derechos de Administración Annex al Reglament del Tribunal Arbitral de Barcelona aprovat per la Junta Directiva del TAB el 22 de gener de 2019, modificat el 26 d’octubre de...

Elías Campo Villegas, Jutge, notari, fundador i Vicepresident del Tribunal Arbitral de Barcelona

El passat 30 de juliol moria a Boltanya, als 95 anys d’edat, Elías Campo Villegas, natural de Barbastre (Osca). Home amable, discret, respectuós, amant de la naturalesa, savi i incansable. Va viure una vida plena dedicat a la seva família i al dret, el seu altre gran...

El Tribunal Arbitral de Barcelona se suma al projecte Compendium.cat

El Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) formalitza avui l’adhesió al conveni de desenvolupament del portal Compendium.cat, iniciativa impulsada pel Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) juntament amb disset institucions catalanes i andorranes. Joan Ramon Puig...

Reunió de la Junta Directiva i el Consell Assessor del TAB

13 de juliol 2022 – Reunió de la Junta Directiva i el Consell Assessor del TAB a la seu del Col·legi Notarial de Catalunya. Donem la benvinguda a la magistrada Encarna Roca, a l’advocada Emma Gumbert i a l’advocat Miquel Sàmper Rodríguez.

I Congrés de Dret Civil Català

Els passats 14 i 15 de juliol 2022, va tenir lloc el 1er congrés de Dret Civil Català. Va ser organitzat per el Consell de l’Advocacia Catalana a Vic en commemoració dels 20 anys de l’aprovació del Llibre Primer del Codi Civil de Catalunya. En aquest congrés, s’oferia...

Homenatge als presidents emèrits del TAB

Fa més de 33 anys que es va fundar el Tribunal Arbitral de Barcelona, fruit de la col·laboració institucional entre el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Col·legi de Notaris de Catalunya i Consell de l’Advocacia Catalana, a la qual...

Les novetats en relació amb la llengua i la qualitat dels laudes

La Junta Directiva del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) ha decidit l’adhesió de la institució arbitral al projecte Compendium.cat, portal de recursos de llenguatge jurídic català que reuneix i indexa múltiples recursos lingüístics i jurídics pertanyents a tot el...

Convocatòria de mèrits de candidats a àrbitre d’emergència

La Junta Directiva de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge-Tribunal Arbitral de Barcelona va aprovar, el 8 de març de 2022, un nou Reglament d’àrbitre d’emergència que en el seu art. 3 introdueix com a novetat significativa que el nomenament d’aquests àrbitres:...