La justícia alternativa treu el cap amb el Tribunal Arbitral de Barcelona

El Tribunal Arbitral de Barcelona i el seu president, Juli de Miquel en un article de Lalo Agustina publicat a la Vanguardia el passat cap de setmana: «La justícia alternativa treu el cap amb el Tribunal Arbitral de Barcelona»

El TAB es presenta com una alternativa vàlida, econòmica i atractiva per a la resolució de conflictes en temes d’arbitratge. La filosofia i visió del TAB, tracta de donar a conèixer els avantatges que podem oferir i dotar-lo d’un major protagonisme entre les empreses nacionals i internacionals.

Juli de Miquel, presidente del TABFotografia: Juli de Miquel, president del TAB

30 aniversari i Consell Assessor:

El passat 30 d’octubre, el Tribunal Arbitral de Barcelona va celebrar el seu 30 aniversari. Acte en el qual va donar a conèixer al seu Consell Assessor format per persones independents de reconegut prestigi.

Formen part del Consell Assessor:

  • Sr. José Maria Gay de Liébana
  • Sr. Antón Costas
  • Sra. Helena de Felipe
  • Sra. Esther Giménez Salinas
  • Sr. Jordi Gosalves
  • Sr. Francisco Armas

El TAB està totalment capacitat en portar tota mena d’assumptes jurídics, especialment mercantils i de dret administratiu. La nostra Junta Directiva juntament amb els membres del Consell Assessor, ambaixadors del TAB, ens ajudaran a donar a conèixer les bondats de l’arbitratge entre les empreses locals i internacionals.

Actualment el TAB està tractant més de 60 procediments arbitrals, encara que molts d’ells i un cop resolt el conflicte, no es donen a conèixer públicament, amb la finalitat de respectar el nostre compromís per la confidencialitat del client.

Valoracions i opinions dels nostres procediments arbitrals:

En termes generals, les valoracions obtingudes en procediments arbitrals resolts pel TAB tenen un grau de satisfacció alt. Destacant aspectes com el cost de l’arbitratge així com la seva rapidesa, avantatges que volem donar a conèixer i dotar de la importància que es mereixen.

Un altre aspecte important que els clients solen esmentar és la seguretat jurídica que ofereix el TAB com a institució referent. Això és degut al fet que l’arbitratge del TAB és un procediment d’instància única que finalitza amb un laude definitiu, ferm i executable; sense que pugui ser objecte de recurs en apel·lació ni cassació.

Estratègia actual i futura:

En l’últim any i mig de l’actual Junta Directiva, s’ha dut a terme un seguit d’accions enfocades a «fer enlairar l’arbitratge» segons paraules del mateix president, Juli de Miquel.

Algunes d’aquestes accions enfocades a promoure les bondats i avantatges de l’arbitratge del TAB, són:

  • Elaborar un nou pla estratègic
  • Redactar i publicar un nou Reglament
  • Reinventar-se en el seu format de difusió digital
  • Visitar els grans despatxos de Barcelona

Article de La Vanguardia:

Feu clic al següent enllaç per llegir l’article complet de la Vanguardia (en castellà) a: https://www.lavanguardia.com/economia/20191102/471316709595/tribunal-arbitral-de-barcelona-juli-de-miquel-empresas.html