El Tribunal Arbitral de Barcelona llança un procés ràpid davant impacte COVID

La Vanguardia - Fast Track del TAB

El Tribunal Arbitral de Barcelona llança un procés ràpid davant impacte COVID

El Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) ha posat en marxa un procediment ràpid d'arbitratge per resoldre conflictes de caràcter contractual per a particulars i empreses que es planteja com a alternativa a la via judicial, on previsiblement augmentaran els casos per l'impacte de la COVID-19.

El TAB ha assegurat, en un comunicat, que aquest procediment 'fast-track' té les mateixes garanties que un procés arbitral convencional, mentre que escurça el termini de resolució, que serà d'una mitjana de 36 dies.

A més, aquest tribunal destaca que aquesta via ofereix una gran privacitat, major a la qual pot garantir un procediment judicial, "preservant així millor la imatge corporativa i personal de les parts implicades".

Els laudes arbitrals equivalen a una sentència ferma, de manera que es limita també els costos a una única instància.

Constituït el 1989, el TAB és un òrgan creat per l'Associació Catalana per a l'Arbitratge, que està integrada pel Col·legi d'Advocats de Barcelona, ​​el Col·legi de Notaris de Catalunya i el Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya.

Article publicat a La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/vida/20200610/481704122954/el-tribunal-arbitral-de-barcelona-lanza-un-proceso-rapido-ante-impacto-covid.html