Ètica professional i ètica en l’arbitratge: distincions i propostes

El 29 de MAIG a les 19 hores té cita al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), on és realitzarà una conferència al voltant de l’ètica professional i l’ètica en l’arbitratge. En aquesta conferència assistirà com a ponent, Carlos Valls Martínez. Advocat i àrbitre. President del Comitè d’Ètica Professional de la International Bar Association (IBA). President de l’Associació per al Foment de l’Arbitratge (AFA).

Serà presidida per Frederic Munné Catarina. Diputat de la Junta de Govern, responsable del Centre ADR ICAB i de la Comissió d’Arbitratge ICAB. Advocat i Àrbitre; i moderada per César Rivera Garcia. Vicepresident de la Comissió d’Arbitratge ICAB. Advocat i àrbitre.

Ètica professional i ètica en l'arbitratge

SINOPSI DE LA CONFERÈNCIA

Ètica professional i ètica en l’arbitratge

L’ètica professional de l’advocacia es basa en dos pilars:

  1. La defensa dels interessos del client de forma prioritària als de l’advocat o de la seva signatura, atès que entre client i advocat existeix una evident asimetria d’informació
  2. La preservació de l’estat de dret i el funcionament de l’administració de justícia, que obliguen a tenir en l’acompliment del treball professional una altura de mires que va més enllà de la defensa a ultrança de l’interès del client.

D’altra banda, l’ètica de l’arbitratge també comparteix aquests trets i, en particular, l’obligació de mantenir el prestigi i la utilitat i reputació de la institució de l’arbitratge durant el procediment d’arbitratge, però a això s’afegeix un element addicional, que és l’interès de l’advocat a ser nomenat àrbitre en futures ocasions, que és independent dels interessos cap al client, o cap a la pròpia institució de l’arbitratge.

La confluència del comportament d’un advocat en la seva funció de preservador del dret de defensa dels ciutadans, i de la seva funció d’àrbitre quan és nomenat ha d’avaluar-se de manera honorable i íntegra, per a preservar la confiança dels ciutadans tant en l’advocacia com en l’arbitratge.

Aquestes i altres qüestions relacionades seran tractades amb l’objectiu de prestigiar la nostra professió, i encoratjar l’ús de l’arbitratge com a sistema fiable de resolució de disputes.

 

RECORDATORI:

Dates: 29 de Maig

Horari: 18 hores

Lloc: Vuitena Planta (c/Mallorca, 283)

Organitzador: Centre ADR – ICAB i Comissió d’Advocats/es Mediadors/es ICAB

Certificat: Diploma

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA »Fes clic aquí per inscriu-te ara i assegura la teva plaça