Jornada Formativa ADR 7X7 Coordinació de parentalitat

El 9 d’abril a les 18 hores teniu una cita al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), on es debatrà sobre la figura de la Parentalitat, amb la celebració de la Jornada Formativa ADR 7X7 Coordinació de parentalita: ‘On estem i cap a on anem?’

En aquesta jornada hi haurà un intercanvi d’experiències, però sobretot es vol debatre respecte a les fortaleses i debilitats de la figura per millorar la seva consolidació i aplicació.

Aquesta figura es pot aplicar a centenars de procediments Judicials relacionats amb l’exercici de la parentalitat iniciats per progenitors immersos en divorcis d’alta conflictivitat on hi ha fills.

Que s’entén per Coordinació de la parentalitat?

La Coordinació de parentalitat es tradueix en un procés d’acompanyament voluntari(acceptat per les parts) per part d’un professional designat pel jutge que ajuda els progenitors i la família a trobar solucions en relació a l’exercici parental.

El coordinador esdevé una figura híbrida i diferenciada del que és la mediació, el peritatge, l’educació, la teràpia o l’assessorament.

 

Antecedents de la Coordinació de la parentalitat a Catalunya

A partir d’experiències a el Canadà i als Estats Units, en els procediments altament judicialitzats s’ha incorporat aquesta nova figura anomenada Coordinació de Parentalitat a Catalunya on es va iniciar la seva aposta mitjançant el Centre de Mediació de la Generalitat ara fa quatre anys engegant una experiència pilot que actualment està finalitzada.

Des de llavors, a falta d’un procediment estàndard, els jutjats solen adjudicar les coordinacions parentals entre el llistat de participants en la prova pilot per donar sortida a les sentències.

D’aquests aspectes i d’altres com la necessitat de la seva regulació, així com el cost d’un procés de llarga durada, la seva dificultat tècnica, i la coordinació de professionals són temes que volem posar a debat a la Jornada Formativa ADR 7×7. T’esperem!

 

RECORDATORI:

Dates: 6 d’Abril

Horari: 18 hores

Lloc: Vuitena Planta (c/Mallorca, 283)

Organitzador: Centre ADR – ICAB i Comissió d’Advocats/es Mediadors/es ICAB

Certificat: Diploma

 

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA » Fes clic aquí per inscriu-te ara i assegura la teva plaça