III Congrés de Mediació de l’Advocacia setembre de 2019

En els dies 26 i 27 de SETEMBRE tindrà lloc el III Congrés de Mediació de l’Advocacia organitzat pel Centre ADR ICAB i la Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors i Mediadores.

III Congrés de Mediació de l'Advocacia

SINOPSI DEL CONGRÉS

Durant aquest Congrés es tractarà la Mediació: com l’oportunitat definitiva, l’avantprojecte de Llei d’Impuls de la Mediació així com experiències de mediació obligatòria en Dret Comparat, entre altres temes de debat.

En el III Congrés de Mediació de l’Advocacia es vol plantejar la mediació com una eina que l’Advocacia ha d’incorporar definitivament a la professió per a una millor defensa dels drets dels seus clients.

Des del CENTRE ADR ICAB, es creu que la possible aprovació d’aquest avantprojecte de llei d’Impuls representa una oportunitat definitiva per a la consolidació de la Mediació.

Aquest congrés pretén ser una trobada per aconseguir tots els nostres objectius: donar una imatge d’unió de tots els operadors jurídics implicats en el desenvolupament i consolidació de l’ADR, estendre l’eina de la mediació més enllà de l’àmbit de dret civil i mercantil (penal, contenciós-administratiu, sanitari, ODR …) tenint en compte la seva utilitat en tota mena de conflictes, i que l’Advocacia se senti protagonista d’aquest sistema com a figura fonamental i imprescindible per acompanyar al client i vetllar per la defensa dels seus drets durant tot el procés.

Dijous 26 de SETEMBRE:

Tindrà lloc una primera taula de debat: “Avantprojecte de Llei d’Impuls de la Mediació” (coordinadora: Sra. Isabel Viola).

Posteriorment es realitzarà una pausa i tot seguit 3 casos pràctics amb sessions metodològiques:

  • Cas pràctic de MEDIACIÓ EMPRESARIAL: Coordina Sra. Natalia Flores i Marta Méndez
    Cas pràctic de MEDIACIÓ / JUSTÍCIA RESTAURATIVA: Coordina Sr. Kilian Callado
    Cas pràctic de MEDIACIÓ CONTENCIÓS ADMINISTRATIU: Sra. Montse Purtí / Manel Cañameres

Seguidament tindrà lloc el dinar al pati de columnes per prosseguir a la tarda amb una segona taula de debat: “Dotze persones (SENSE I AMB) Mediació” (coordinen Sra. Mercè Balasch i Jordi Casajoana)

Divendres 27 de SETEMBRE:

Finalment el divendres, es realitzarà la tercera taula de debat: Taula sobre experiències de mediació obligatòria en Dret Comparat.

A continuació tindrà lloc la Signatura de conveni Gemme-Cemajur, seguit d’una pausa que procedirà a mig matí amb 4 tallers simultanis:

  • Taller 1: Mediació JAMS: Sr. Ignacio Ripol i Inmaculada Payan
  • Taller 2: Mediació en sostracció de menors: Sra. Pilar Tintoré
  • Taller 3: Mediació en ODR: Sra. Maria Teixidó
  • Taller 4: Mediació SANITÀRIA: Sr. Carles Garcia i Mercè Alaball

Apropant-nos a la finalització d’aquest Congrés, es lliurarà el PREMI MEDIACIÓ 2019 -Coordina Sra. Blanca Barredo i Sr. Toni Vives al Sr. Sr. Josep Redorta, advocat i mediador, com a reconeixement a una figura de la Mediació de reconegut prestigi i trajectòria en aquest sistema de resolució afirmativa del conflicte.

A prop de les 14 hores, es donarà conclusió de l’esdeveniment de la mà de la Sra. Núria Flaquer i Sr. Jordi Casajoana; on es mostrarà el vídeo de presentació del GLOBAL Mediation CONFERENCE 2020.

Per finalitzar, s’oferirà una copa de cava i un pica-pica de comiat.

Per a més informació sobre el III Congrés de Mediació de l’Advocacia, fes clic aquí.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA» Fes clic aquí per inscriure’t ara i assegurar la teva plaça