Mor el jurista i catedràtic Evelio Verdera i Tuells

Evelio Verdera i Tuells, va morir amb 97 anys el passat 4 de gener de 2020. Va néixer a Eivissa el 1923 on es va criar i va créixer.

Doctor en Dret i Dottore in Giurisprudenza per la Universitat de Bolonya (Itàlia), el professor Verdera i Tuells va ser un dels juristes més prestigiosos d’Espanya i seva és la Llei d’Arbitratge de 2003. Verdera i Tuells sempre va estar molt vinculat amb els temes de l’Arbitratge i a l’extrem de ser membre de Corts i Tribunals d’Arbitratge nacionals i europeus, a Estrasburg i Milano; així com President de Comitè de redacció de la Revista de la Cort Espanyola “Revista d’arbitratge comercial i d’Inversions” i després co director, juntament amb el professor José Carlos Fernández Rozas, d’arbitratge.

Evelio Verdera y TuellsJurista i catedràtic en dret mercantil Evelio Verdera i Tuells

Entre els seus molts reconeixements, el 2004 va rebre la Gran Creu de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort. El 2005 va ingressar en la Reial Acadèmia de Jurisprudència i va ser també vicepresident de la Cort Espanyola d’Arbitratge i vocal permanent de la Comissió General de Codificació. Un any després, l’Ajuntament d’Eivissa li atorgo la seva Medalla d’Or i el 2006, el Consell va reconèixer també amb un dels seus premis Tanit.

Aquest distingit jurista i catedràtic en dret mercantil, va viure a Itàlia durant més de 20 anys; on va ser rector del Col·legi d’Espanya a Bolonya, va ocupar una càtedra a la Universitat d’aquesta mateixa ciutat (on es va doctorar en dret) i va ser nomenat doctor honoris causa per tres universitats de país.